DANSES ZÍNGARES Y BOLLYWOOD

DANSES ZÍNGARES Y BOLLYWOOD

Dues danses orientals ben diferents i complementàries:

El Bollywood, compost per coreografies influïdes per les tradicions hindú, musulmana i occidental, aquestes danses sempre han format part integrant de les representacions teatrals tradicionals de la zona de la India i la indústria cinematogràfica del Bollywood no ha fet res més que seguir la tradició tot adaptant-les a la pantalla.

És una de les danses que més diversió aporta alhora que treballa la coordinació, el ritme, el refinament i la sensualitat.

Les danses zíngares, són danses ballades amb música del poble romaní, influenciades pel folklore de la zona de la que en siguin provinents, generalment, Asia Menor, Turquía, Balcans, Hungría, Rumania, Calé i Flamenc (España), Egipte, India, Rajasthan i Russia.

Practicant aquesta dansa posarem el nostre cos en moviment desde la llibertat, destacant la feminitat de cada dona amb l’ajuda de les  llargues i ondulants faldilles, prenda fonamental i significativa entre les dones gitanes originàriament. Dansarem prenent força i energia des del contacte amb el terra alhora que ens oxigenem i acompañem al desplaçament del cos en el ball amb les ondulacions de les caderes i de les faldilles.